facebook

Khamis, 16 Februari 2012

KERJA-KERJA MENUKAR TANDAS CANGKUNG KE TANDAS DUDUK DI RUMAH EN. ALIMUDDIN DI TAMAN MELAWATI

Ini adalah kerja-kerja menukar tandas cangkung ke tandas duduk yang telah dilakukan pada awal bulan Februari yang lalu. En. Alimuddin telah meminta saya melakukan kerja-kerja tersebut di bilik air tingkat bawah rumah beliau. Mari kita lihat bagaimana proses penukaran tersebut dilakukan.

 Tandas cangkung yang asal
Tandas cangkung asal. Gambar dari arah sisi.
Proses memecah dan membuang 'tiles' dan tandas cangkung.
Pemasangan semula tiles yang baru dilakukan setelah kesemua tiles yang lama dan juga tandas cangkung di keluarkan.
Pemasangan sesalur air juga dilakukan

En. Alimuddin memilih tiles berwarna hijau cair untuk lantai tandas
Ini adalah tandas duduk yang sedang dipasang

Kedua-dua gambar ini adalah tandas duduk yang telah siap dipasang dengan sempurna dan bilik air ini telah pun berwajah baru.

Kerja-kerja penukaran tandas cangkung ke tandas duduk ini mengambil masa 3 hari.


Komen dari En. Alimuddin -
Beliau amat berpuas hati dengan hasil kerja yang telah dilakukan. Selain melakukan kerja tersebut dengan jangka masa yang singkat,  kos penukaran tandas tersebut jauh lebih murah daripada bajet yang beliau anggarkan.






13 ulasan:

  1. Salam Bang..sebelum kiter letak tandas duduk tu..penyambung perangkap s tu ke lubang tandas macam mana?adakah ia mesti di letak gam pvc atau ada jenis paip yg di khususkan??

    BalasPadam
  2. Salam ismail. Tengok pade paip yg di gune, ade yg fit2 je dan tak, paip boleh di gam

    BalasPadam
  3. salam. boleh saya tau anggaran kos tukar tandas canggung ke tandas duduk?

    BalasPadam
  4. Ye.. Berapa anggarannya? Saya nak tukar sbb tandas cangkung skang jadi laluan tikus 😣😧

    BalasPadam
  5. Ye.. Berapa anggarannya? Saya nak tukar sbb tandas cangkung skang jadi laluan tikus 😣😧

    BalasPadam
  6. Sya baru tukar tandas duduk .ikut bajet anda harga Rm300 hingga RmRm 3000/- upah pasang Rm 80je..

    BalasPadam
  7. assalamualaikum....sya nak bertye dkt umh sya tandas cangkung nak tukar ke tandas duduk.....barang sya beli klu upah buat bpe erk?????bole ws sya spe2 bole buat 01123834200
    lagi cpt lagi baik sbb ayah sya xbole cangkung

    BalasPadam
  8. Kami ( 013-2461083 Mr Loh )menawarkan 24 Jam Service di KL and Selangor
    *tandas sumbat
    *baiki paip
    *sebarang saluran Sumbat
    *Atap Bocor
    *kerja-kerja eletrikal
    *mengecat
    dan macam2 lagi. boleh buat pada hari sabtu ahad atau lepas waktu pejabat mengikut kesesuaian masa anda.

    For enquries kindly whatapps / SMS / call number 0132461083 Loh

    sila simpan no ini tersebut mungkin suatu hari anda memerlukan perkhidmatan kecemasan dari kami .
    perkhidmatan setiap hari 7:00am - 9.30pm termasuk cuti umum .

    BalasPadam
  9. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  10. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  11. Specialist in:
    Metal work
    Wiring
    Sliding doors and windows
    Renovation
    Extinction
    And all types of work.
    For more information please contact or WhatsApp (0168462834) gil
    Kota Kinabalu area

    BalasPadam
  12. Salam. Nak tanya kalau upah cabut toilet bowl n simen sikit berapa? Dengan upah pasang head shower yg biasa je

    BalasPadam
  13. Kalau sy nak minta upgrate kan dr tandas cangkung ke tandas duduk brp. Sy kena beli tiles ke camner

    BalasPadam